AMC
Nákupný zoznam

Skvelé čínske ryžové rezance so zeleninou, iný recept už nebudete chcieť

21.06.2021 | Autor: Slávka

Čínske ryžové rezance, pestré a zdravé, podľa tradičného receptu. Pripravte si skvelé a zdravé jedlo, ktoré už má u nás svojich veľkých fanúšikov.

Čínske ryžové rezance, pestré a zdravé, podľa tradičného receptu. Pripravte si skvelé a zdravé jedlo inšpirované exotikou, ale dnes už u nás úplne bežné.

Čínske ryžové rezance so zeleninou, iný recept už nebudete chcieť

Čaro čínskej, ale aj celkovo ázijskej kuchyne spočíva v množstve zeleniny, ktorá sa len sprudka opraží v tradičnej hlbokej panvici. Zostáva ešte mierne chrumkavá a vďaka tomu si zachová množstvo vitamínov.

Zeleninu si môžete zvoliť, akú máte najradšej. Či už to sú farebné papriky alebo čínska kapusta či mrkva, tie by v tomto pokrme isto nemali chýbať. Neodmysliteľnou súčasťou je sójová omáčka a korenie piatich vôní (dostať ho v každom ázijskom obchode).

Pripravte si pod značkou Dobrá kuchyňa čínske ryžové rezance a už sa vám ani nebude chcieť ísť do reštaurácie, keď zistíte, aký jednoduchý postup to je. Všetko sa prakticky opeká v hlbokej tzv. wok nádobe, suroviny sa pridávajú postupne podľa dĺžky tepelnej úpravy, akú si vyžadujú.

Je už potom na vás, či doplníte aj mäso alebo len tak s vajíčkom, fantázii sa medze nekladú. Máme aj overený recept na jednoduché kuracie rizoto.

Ingrediencie na čínske ryžové rezance so zeleninou

(pre 5 osôb)


Ingrediencie

  • 1 ks - cibuľa
  • 1 ks - chilli paprička
  • 1 ks - mrkva
  • 3 polievkové lyžice - sójová omáčka
  • 50 g - mrazený hrášok
  • 1 z každého druhu - farebné papriky (červená, zelená aj žltá)
  • 300 g - ryžové rezance
  • 1/2 hlávky - čínska kapusta
  • 3 ks - stonkový zeler
  • 100 g - šampiňóny
Poslať ako nákupný zoznam



Skvelé čínske ryžové rezance so zeleninou, iný recept už nebudete chcieť

Výborné čínske ryžové rezance so zeleninou - postup receptu

Ingrediencie - 300 g hrubších čínskych ryžových rezancov, 3 PL oleja, 1 cibuľa, 2 červené papriky, pol hlávky čínskej kapusty, 3 stonky zeleru (stonkového), 1 chilli, 1 mrkvy, 50 g hrášku, 100 g šampiňónov, 3 PL sójovej omáčky, 1 PL ustricovej omáčky, 1 KL korenia piatich vôní, 5 vajec, soľ.

Tip pre vás

[Elegantné automatické otvárače na víno - otvoria až 70 fliaš na jedno nabitie. V krásnom darčekovom balení - kliknite tu:]

1. Rezance

Pripravíme si ryžové rezance ázijského typu podľa návodu.

2. Prvá zelenina

Začneme rýchlym pražením cibule a červenej papriky nakrájanej na pásiky.

3. Ďalšia zelenina

Pridáme čínsku kapustu, stonkový zeler, chilli papričku.

4. Zelenina do tretice

Nasledujem ešte mrkva, mladý hrášok, šampiňóny a sprudka opekáme. Pridáme aj sójovú a ustricovú omáčku, korenie piatich vôní, jemne osolíme.

5. Praženica

Vajíčka si posmažíme zvlášť na panvici na pevnejšiu praženicu.

6. Spojíme

Do zeleniny vmiešame rezance aj praženicu a poriadne premiešame. Môžeme podávať s tradičnými čínskymi jarnými závitkami.

Prihláste sa na náš newsletter

A dostávajte pravidelne najnovšie recepty e-mailom bez reklamy!

Všetky recepty