Najlepšie šošovicové fašírky, overený recept. Autorka receptu a foto - Andrea
Najlepšie šošovicové fašírky, overený recept ako si doma pripraviť skvelé fašírky zo šošovice. Vyskúšajte novinku webu Dobrá kuchyňa.
Pokiaľ chcete odľahčiť svoj jedálniček od mäsa, vyskúšajte túto vegetariánsku alternatívu – fašírky zo šošovice.
Aký druh šošovice zvolíte je na vás, myslite však na prípadné namáčanie.
V recepte nájdete šošovicu červenú, ktorú namáčať nemusíte, stačí ju pár minút povariť.
Vyskúšajte aj recept na prívarok z červenej šošovice, super rýchly recept
(na 4 porcie)
Ingrediencie: 150 g červenej šošovice v surovom stave, 80 g vlašské orechy, 2 šalotky (alebo iné cibule), 4 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, 100 g ovsenej múky (alebo inej akú máte), 4 PL olivového oleja, soľ, čierne korenie, lahôdková paprika.
Tip pre vás
1. Opečieme si orechy
Ako prvé začneme na miernom plameni opekať vlašské orechy zhruba 7-10 minút. Môžeme použiť orechy aké máme radi. Dodajú fašírkam výbornú chuť. Dávame pozor, aby sa nepripálili, ale len jemne opiekli – budú chutnejšie a aromatickejšie.
2. Prepláchneme šošovicu
Kým sa orechy opekajú, poriadne prepláchneme 150 g červenej šošovice.
3. Uvaríme si šošovicu
Následne dáme šošovicu variť, stačí jej 5 minút. Ak sa mierne rozvarí, nevadí, budú sa z nej ľahšie formovať samotné fašírky.
4. Rozmrvíme si ich v mažiari
Keď sú orechy opečené, vysypeme si ich z panvice na dosku na krájanie. Krájame ich však až keď vychladnú. Môžeme ich rozmrviť aj v mažiari, je to rýchlejšie a praktickejšie.
5. Šošovicu opäť predpláchneme
Uvarenú šošovicu opäť prepláchneme.
6. Zmiešame v miske
Následne si všetky ingrediencie zmiešame v miske. Šalotku alebo cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak prelisujeme, orechy nasekáme, okoreníme, pridáme olej, vajcia a múku. Ovsenú múku si pripravíme tak, že rozmixujeme vločky. (Prípadne použite vami preferovanú múku.)
7. Tvarujeme guličky
Z tohoto množstva vytvorte guličky. Vytvoríte tak 14-16 ks. Rozložíme ich na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.
8. Upečieme
Dáme piecť na 160 stupňov, na horkovzduch.
9. Servírujeme so zemiakmi a dressingom
Fašírky sú hotové po 30 minútach pečenia. Podávame so zemiakmi, jogurtovým dressingom alebo ochuteným zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť! Alebo recept na vegetariánske fašírky. Máme pre vás aj recept na jednoduchú krémovú polievku z červenej šošovice
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk