Bryndzové halušky sú považované za naše národné jedlo a niet divu, že receptov je hneď niekoľko. Dá sa povedať, že v každej kuchyni sa ich príprava líši a ani ich chuť nie je rovnaká. Aj v našej kuchyni sa halušky pripravujú tým našim spôsobom. Múku dávame aj hladkú aj polohrubú, majú perfektnú konzistenciu. Uvarené halušky nepremývame, aby sme ich mali "ako kašu". Zmiešame ich s čistou bryndzou, ale ak ich chceme jemnejšie (hlavne deťom nevyhovuje chuť čistej bryndze) postupujeme tak, ako je uvedené v recepte. A sú vynikajúce. Vyskúšate ich? Verím, že vám budú chutiť minimálne tak, ako nám.
Na halušky si pripravíme zemiaky, ktoré nastrúhame na jemno. Hladkú a polohrubú múku v rovnakom pomere. Halušky nebudú ani jemné, ani tvrdé, ale vynikajúce.
Zmiešame postrúhané zemiaky, múky, soľ, celú rascu, štipku čierneho korenia a poriadne premiešame. Vznikne husté cesto, v ktorom "stojí" varecha.
Do širšieho hrnca dáme variť osolenú vodu. Vhadzujeme postupne halušky (napríklad cez haluškovač) premiešame a varíme, kým vyplávajú na povrch vody. Necháme variť ešte približne 5 minút. Potom precedíme, halušky nepremývame.
Zmiešame bryndzu s kyslou smotanou, trochou acidofilného mlieka a so syrom v črievku.
Bryndzovú zmes zmiešame s uvarenými haluškami. Na oleji osmažíme slaninku, ktorou halušky dozdobíme. Podávame s mliekom, žinčicou alebo s acidofilným mliekom. Tu je aj recept na slovenské halušky s bryndzou. A tu je odpoveď na otázku aká je najlepšia múka na halušky.
Máme pre vás jednoduchý recept, ako si v domácich podmienkach jednoducho roztopiť menšie alebo väčšie množstvo čokolády.
Fazuľovica je výborná najmä počas chladnejších mesiacov, kedy jej teplé a pikantné chute príjemne zahrejú a dodajú energiu. Skúste náš recept.
Tento jednoduchý recept na polievku so zemiakmi a hráškom je ideálny pre rýchlu večeru alebo zahrievajúci obed, navyše bez použitia mlieka alebo smotany.
Uvarte si šťavnaté bravčové ragú s ryžou na víne, ktorým pošteklíte svoje chuťové poháriky.
Špagety carbonara, jednoduchý overený recept na tradičné jedlo z cestovín. Pripravte si s nami klasickú taliansku pochúťku.
Ako pripraviť výborné bravčové pečeňové halušky? Vyskúšajte recept z portálu dobrákuchyna.sk